Web Analytics Made Easy - Statcounter

احمد یوسف‌زاده متولد 1344 در کرمان و یکی از جوان‌ترین آزادگان جنگ ایران و عراق بود که به مدت هشت سال و سه ماه از دوران جوانی خود را در اسارتگاه‌های رژیم بعث عراق گذراند تا این‌که در سال 1369 همراه دیگر آزادگان به میهن بازگشت.

وی که کتاب‌های «آن بیست‌وسه نفر» و «اردوگاه اطفال» را براساس خاطرات و وقایع دوران اسارت خود به نگارش درآورده، در سال 99 به‌عنوان چهره سال هنر انقلاب اسلامی کرمان، معرفی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از این نویسنده، به‌تازگی کتاب «شاید پیش از اذان صبح» درباره سردار شهید حاج قاسم سلیمانی از سوی انتشارات سوره مهر منتشر شده و اکنون در کمتر از یک ماه به چاپ چهارم رسیده است.

احمد یوسف‌زاده درباره سیر تدوین این کتاب، بیان کرد: من در دوران دفاع مقدس، یکی از بسیجی‌های همرزم سردار سلیمانی بودم. البته ایشان با حضور ما در جبهه مخالفت می‌کردند، زیرا معتقد بودند که به دلیل سن کم (16 سال) اگر اسیر شویم، عراقی‌ها این موضوع را به‌عنوان دستمایه تبلیغات خود قرار می‌دهند. همین اتفاق هم افتاد و ماجرای آن بیست‌وسه نفر شکل گرفت.

وی افزود: چند سال بعد از دوران اسارت، به عرصه روزنامه‌نگاری و نوشتن وارد شدم. هرچند وقت یک‌بار سردار را می‌دیدیم و ایشان گاهی مطالب من را می‌خواند. گاهی که به کرمان می‌آمدند، در جلساتی با بچه‌های جبهه و جنگ، از موضوعات مختلف ازجمله مسائل امنیتی و منطقه صحبت می‌کردند. سردار در سال‌های 75 یا 76، از سوی رهبر معظم انقلاب به‌عنوان فرمانده سپاه قدس منصوب شدند و از کرمان رفتند.

این آزاده دوران دفاع مقدس، گفت: آن زمان می‌دانستم هر لحظه خطر حاج قاسم را تهدید می‌کند. گاهی دلنوشته‌هایی در این زمینه در روزنامه و فضای مجازی منتشر می‌کردم. زمانی هم که ایشان کتاب «آن بیست‌وسه نفر» را پس از تقریظ رهبری بر این کتاب خواند، نامه قشنگی برای من نوشت که آن‌را در فضای مجازی منتشر کردم و در کتاب «شاید پیش از اذان صبح» نیز گنجانده‌ام. حاج قاسم حتی به پشت صحنه فیلمبرداری فیلم «23 نفر» آمد و با بچه‌ها دیداری صمیمانه داشت که البته زمان اکران فیلم با شهادت ایشان مواجه شدیم.

یوسف‌زاده ادامه داد: بعد از شهادت سردار، دلتنگی‌های من بیشتر شد و چیزهایی در این‌باره می‌نوشتم. تصمیم گرفتم این دلنوشته‌ها را جمع‌آوری و در قالب کتاب منتشر کنم. نزدیک به چهار ماه قبل کتاب را به سوره مهر تحویل دادم که حدود 20 روز پیش در آستانه نخستین سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی منتشر شد.

وی با اشاره به استقبال مردمی از این اثر، تصریح کرد: دغدغه داشتم که آیا این کتاب که مجموعه دل‌نوشته و خاطرات است، می‌تواند مانند «آن بیست‌وسه نفر» با قلب مردم ارتباط برقرار کند و مردم آن‌را دوست داشته باشند. بازخوردها نشان داد که این اتفاق افتاده و رسیدن به چاپ چهارم در مدت 20 روز نیز این موضوع را نشان می‌دهد.

نویسنده «شاید پیش از اذان صبح»، گفت: دوست داشتم بدانم جوانان با این اثر چگونه ارتباط می‌گیرند، لذا کتاب را به دختر 19 ساله‌ام دادم تا بخواند. او کتاب را در روز شهادت سردار خواند و صورت خیس از اشک او نشان می‌داد که کتاب تأثیرگذار بوده است. دخترم پس از خواندن «شاید پیش از اذان صبح»، به سردار سلیمانی بسیار علاقه‌مند شد و در بازخوردهایی که از کتاب داشتم متوجه شدم دیگر جوانانی که آن‌را خوانده‌اند نیز چنین حسی دارند. افتخار می‌کنم که خواننده می‌تواند با کتاب ارتباط عاطفی برقرار کند.

نذری فرهنگی برای اظهار ارادت به سردار

یوسف‌زاده در ادامه با اشاره به یک کار فرهنگی خوب در ارتباط با این اثر، افزود: حاج علیرضا نصرتی از دوستان آزاده من است که هفت سال در اردوگاه موصل 2، اسیر بود. او انسانی خوش‌قلب و علاقه‌مند به شعر و کتاب و مطالعه است. چندی پیش که از تبریز به کرمان سفر کرده بود، به درخواست  او و خانواده‌اش بر سر مزار حاج قاسم رفتیم که بسیار تأثیرگذار بود. آن زمان کتاب «شاید پیش از اذان صبح»، در دست چاپ بود. از آنجایی که حاج علیرضا نصرتی انسان خیری است، به من گفت هزار جلد از کتاب را خریداری و به دانش‌آموزان مناطق کم‌توان مالی که به حاج قاسم علاقه دارند، هدیه می‌کنم.

وی بیان کرد: 500 جلد از این کتاب به بچه‌های مناطق جنوب استان کرمان و 500 جلد نیز به بچه‌های مناطق روستایی استان آذربایجان شرقی رسید. این کار، یک نذر فرهنگی زیبا بود. در روزگای که برخی گمان می‌کنند با نصب بنرهای بزرگ در شهرها می‌توان میزان ارادت به حاج قاسم را نشان داد، باید نسبت به انجام چنین کارهای پسندیده‌ای قدردان بود.

ایبنا/

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: شاید پیش از اذان صبح آن بیست وسه نفر یوسف زاده حاج قاسم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۷۳۸۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایشگاه کتاب کارناوال شادی است

به گزارش خبرگزاری مهر، میر شمس الدین فلاح هاشمی؛ مدیرعامل نشر صاد درباره حال و هوای نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در سال‌های گذشته گفت: معتقدم به جز ایام کرونا و ایام خاص، نمایشگاه کتاب به نوعی کارناوال شادی است و می‌توان آن را بهار کتاب تلقی کرد. این شور و نشاط و هیجان میان ناشران، نویسندگان و مخاطبان (کودک و نوجوان و بزرگسال) در همه غرفه‌ها دیدنی است و در واقع می‌توان گفت، نمی‌توان در جای دیگر آن را سراغ داشت. با وجود نمایشگاه‌های استانی، نمایشگاه کتاب تهران همواره از جمله رویدادهای مهم فرهنگی ادبی و علمی کشور است و حس بسیار زیبایی میان مردم ایجاد می‌کند و این شلوغی و این شور مردم نسبت به کتاب علی‌رغم مشکلات اقتصادی و گرانی کتاب، ستودنی است.

وی افزود: من تجربه حضور در نمایشگاه کتاب استانبول را نیز دارم و باید بگویم با نمایشگاه کتاب تهران قابل مقایسه نیست و اگر هر کدام از کتاب‌دوستان کشورهای همسایه سری به نمایشگاه کتاب ایران بزنند واقعاً شگفت‌زده خواهند شد. پس نمایشگاه کتاب ما نسبت به نمایشگاه‌های کتاب کشورهای دیگر مانند ترکیه برتر است و این جمله را که مطالعه کمتر شده، نقض می‌کند چرا که مطالعه همواره بوده است. شاید که قدرت خرید مردم کمتر شده باشد ولی کتاب همیشه جایگاه خودش را داشته است.

مدیرعامل نشر صاد در ادامه سخنان خود گفت: مردم هیچگاه با کتاب و کتابخوانی قهر نبوده‌اند. اگر کتاب، کتاب خوبی باشد از زیر سنگ هم که شده باشد، مردم آن را تهیه کرده و مطالعه می‌کنند و به دستش می‌آورند حتی اگر دست دوم باشد. شاهد هستم کتاب‌های خوب دست به دست می‌شوند و به خاطر قیمت‌شان نوبتی خوانده می‌شوند و ناشران بعضاً کتاب‌های پرفروشی دارند، بنابراین مردم با کتابِ خوب همواره در آشتی هستند. کتاب‌های خوبی نیز داریم ولی در مقایسه با کتاب‌های سال‌های گذشته به خصوص در زمینه علوم انسانی و تألیفی کمی افول داشته‌ایم که این به مدل آموزش در دانشگاه‌ها برمی گردد.

فلاح هاشمی درباره اینکه اگر نمایشگاه تبدیل به یک سوژه جهت گردشگری ادبی شود چه اتفاقی برای صنعت نشر رخ می‌دهد، گفت: این اتفاق بسیار خوبی است و تقریباً افتاده است ولی باید تمامی ارگان‌های ذی‌ربط به میدان بیایند، از شهرداری گرفته تا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و ارگان‌هایی که در این فضا فعالیت می‌کنند. باید فضا را برای بهار کتاب ایران مهیا کرد تا کسی که از شهرستان می‌آید و چند روز در تهران مقیم می‌شود یا حداقل از صبح تا غروب می‌آید و در نمایشگاه حضور دارد برایش یک خاطره به یادماندنی خلق شود. یعنی از موارد تفریحی گرفته تا مدل عرضه و معرفی کتاب، فکر شده باشد. نمایشگاه کتاب این ظرفیت را دارد. حتی قهرمان کتاب‌ها این ظرفیت را دارند تا از این فرصت استفاده و گردشگر خارجی را جذب این اتفاق سالانه کنیم.

کد خبر 6095672 الناز رحمت نژاد

دیگر خبرها

  • سمنان چگونه پایتخت کتاب ایران شد؟
  • نمایشگاه کتاب کارناوال شادی است
  • شبکه هابل برای اولین بار با یک ماهواره ارتباط بلوتوثی برقرار می‌کند
  • رونمایی از کتاب ۱۰ جلدی یک سردار دراصفهان
  • بیش از ۸۴ هزار تماس با مشاوره تلفنی بهزیستی مرکزی برقرار شد
  • روز خلیج فارس با شهنواز
  • عزیمت مادران و دختران اصفهانی برای تجدید پیمان با سردار دل‌ها به کرمان
  • تماس تصویری روی سیم‌کارت تلفن همراه چگونه برقرار می‌شود؟
  • تجدید پیمان دختران و مادران نصف‌جهان با سردار دل‌ها
  • طرح «دختران حاج قاسم» نمونه یک کار فرهنگی موثر است